Via het Batouwepad verken je het buitengebied van Lienden. Je wandelt langs oude stroombeddingen, fruitboomgaarden, slingerende dijken en de oude Romeinse grens, de limes genaamd.

Bij opgravingen van de oude inheemse nederzettingen en Romeinse grafvelden zijn veel vondsten gedaan die uit de Romeinse tijd stammen. De gevonden schatten zijn te zien in het Streekmuseum Baron van Brakell in Ommeren. 

De route wordt aangegeven met een lila markering in de vorm van een klomp. Het Batouwepad is in twee richtingen gemarkeerd, zodat de route zowel links- als rechtsom te wandelen is. De route kan gecombineerd worden met het Marspad (13 km) bij de kruising van de Hoge Dijkseweg met de Rijnbandijk.

Deze route is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Waterdicht en stevig schoeisel wordt aanbevolen. Honden zijn verboden op particuliere delen van het Klompenpad om verstoring van vee en wild te voorkomen. Dit is aangegeven op de openstellingsborden die u aan het begin van het particuliere terrein vindt.

Voor actuele routeinformatie, wijzigingen, informatie over folderverkooppunten en recenties van wandelaars over deze route klik hier.

Voor meer informatie over deze en andere klompenpadroutes kijk op www.klompenpaden.nl of download de app! Je kunt de app hier downloaden voor iOS en hier voor Android.

 

Routeinformatie

Aanbevolen start- en eindpunt

Verbrughweg Lienden

VERBRUGHWEG, LIENDEN

Eigenschappen

Regio Betuwe
Thema's Natuur
Lengte 16 km
Duur 3:12

Deze route wordt aangeboden door

Heeft u vragen of opmerkingen over deze route? Plaats hier uw feedback.