Het Ganderpad loopt door boerenland, over zandweggetjes en langs vergeten doorsteekjes. De route voert je onder meer langs de Oude IJssel en beken, over rivierduinen en langs oude sporen van de ijzerindustrie. Klompen of laarzen aan, rugzak op en gaan!

De route is aangegeven met een bruine markering in de vorm van een klomp. Het Ganderpad is in twee richtingen gemarkeerd, zodat je de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen. Het Ganderpad kan worden ingekort tot 9 km of worden verlengd tot 14 km. Dit staat aangegeven op de kaart in de brochure en in het veld met markering. 

Deze route niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Waterdicht en stevig schoeisel wordt aanbevolen. Honden zijn verboden op particuliere delen van het Klompenpad om verstoring van vee en wild te voorkomen. Dit is aangegeven op de Openstellingsborden die u aan het begin van het particuliere terrein vindt. 

Voor actuele routeinformatie, wijzigingen, informatie over folderverkooppunten en recenties van wandelaars over deze route klik hier.

Voor meer informatie over deze en andere klompenpadroutes kijk op www.klompenpaden.nl of download de app! Je kunt de app hier downloaden voor IOS en hier voor Android.

Routeinformatie

Aanbevolen start- en eindpunt

TOP 't Onland

Rekhemseweg 175

7004 HD DOETINCHEM

0315 323 219

Eigenschappen

Regio Oude IJsselstreek
Thema's Water, Geschiedenis, Natuur
Lengte 13 km
Duur 2:36

Deze route wordt aangeboden door

Heeft u vragen of opmerkingen over deze route? Plaats hier uw feedback.

TOP 't Onland

Rekhemseweg 175

7004 HD DOETINCHEM

0315 323 219

Routeverslag van Hans & Suzan

Hans & Susan (54 &67 jaar) hebben deze route in de zomer van 2015 gelopen. Lees hier hun verslag!

Deze route is twee kanten op te lopen. Wij kiezen in de Kerkstraat het pad langs de sloot. Een lange broek en een shirt met lange mouwen heb je hier in de zomer wel nodig. Het staat er vol met brandnetels. Dit stuk pad is ook niet makkelijk begaanbaar, je moet goed opletten waar je loopt.

Na zo’n 500 meter wordt het beter. Een stukje grasland en een stukje bospad. Vervolgens een fietspad langs een drukke weg. Dan slaan we af richting de Oude IJssel . Hier loopt een fietspad langs. Van de Oude IJssel is echter niets te zien; die wordt afgeschermd door struiken.
Het verkeer van de Rijksweg in de verte is nog wel te zien en te horen.

Vervolgens komen we in de bebouwde kom op een industrieterrein, daarna gaat het door het plaatselijke park. Hier is wel een leuke speeltuin. Pas na het passeren van de spoorbaan - we zijn al halverwege de route - wordt het eindelijk echt mooi. Lopend over het karrenpad kijk je uit over de uitgestrekte landerijen. Na een poosje lopen komen we bij een leuk zelf-service-punt op een boerderij. Daar kun je zelf koffie of thee maken en er zijn flesjes met sap. Hier nemen we even rust.

Bij de volgende boerderij staat een karretje met fruit en groente. We kiezen een grote courgette en laten geld achter in het blikje. Als we het karrenpad verlaten lopen we weer een poosje op de verharde weg, dan een heel klein stukje langs de Bielheimerbeek.

Het laatste stuk van de route gaat door een rustgebied. Wel mooi maar helaas ligt dit pal langs de snelweg en is er van echte rust geen sprake. We zijn niet echt enthousiast over deze route.
Er zijn mooiere routes in deze regio, maar het stuk karrenpad was zeker de moeite waard.

We besluiten onze wandeling op het gezellige terras op recreatiepark De Wrange (link toevoegen) en rijden daarna naar het op 4 kilometer gelegen Openbaar Vervoer Museum. Hier konden we helaas niet terecht wegens een stroomstoring, dus dat gaan we een andere keer bezoeken.