Op maar weinig plaatsen in Nederland tref je zo’n unieke wandelroute aan als de N70 in het Rijk van Nijmegen. De wandeling kenmerkt zich door haar diversiteit in route en afstandsmogelijkheden, maar ook door haar cultuurhistorische karakter.

Het ontstaan van de N70 wandelroute gaat terug naar 1970, het natuur- beschermingsjaar. Sinds die tijd is de N70 een zeer populaire wandelroute onder natuurliefhebbers.

Deze unieke wandeling voert je namelijk over acht ‘bergen’ met fraaie namen zoals de Boterberg, Sterrenberg en de Duivelsberg. Ook wandel je onderweg door bossen en biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap.

De totale route is circa 16 kilometer lang. Aangezien de route een hoog sportief gehalte heeft, is de N70 uitgegroeid tot een veel gebruikt oefenparcours voor hardlopers en lange afstand wandelaars. Met een groep, zijn tweeën of alleen, voor jong en oud, de N70 maakt iedere wandelaar enthousiast.

Klik hier voor de routefolder.

Routeinformatie

Aanbevolen start- en eindpunt

Hotel Restaurant 't Spijker

Rijksstraatweg 191

6573 CP BEEK-UBBERGEN

024 684 1295

Eigenschappen

Regio Rijk van Nijmegen
Thema's Natuur, Geschiedenis
Lengte 16 km
Duur 3:12

Deze route wordt aangeboden door

Heeft u vragen of opmerkingen over deze route? Plaats hier uw feedback.

Hotel Restaurant 't Spijker

Rijksstraatweg 191

6573 CP BEEK-UBBERGEN

024 684 1295

Routeverslag van Gery & Ans

Gery en Ans Dolphijn hebben deze route op 9 september 2015 gelopen.
Lees hier hun verslag!

Het prachtige nazomerweer zorgde ervoor dat we op 9 september 2015 de natuurwandeling N-70 zijn gaan lopen. Het vertrek vanuit huis was zeer zonnig. Echter hoe dichter we Nijmegen naderden, hoe dichter ook de mist werd. Het begin en met name de vergezichten werden hierdoor een beetje
“overschaduwd”. Desondanks zijn we met grote verwachtingen begonnen aan deze wandeling.

Start- en eindpunt was ‘t Spijker in Beek. Wat ons opviel was het verschil
tussen het oostelijke en het westelijke deel, waarbij het oostelijke deel het meest zware gedeelte is met steile klimmen en afdalingen en het westelijk deel vlakker is en deels over verharde wegen leidt. Dit maakt het wandelen weliswaar wat lichter, maar de aanwezigheid van auto’s geeft hier en daar een wat minder leuke ervaring. De fraaiheid van de route leidt hier echter nauwelijks onder.

Rond twaalf uur kwamen de eerste zonnestralen door het wolkendek. Alsof je in een andere wereld stapt. We begrijpen nu ook wat er wordt bedoeld met de “Heerlijkheid Beek”. Fraai gelegen villa’s in een zo mogelijk nog fraaiere omgeving. De een nog mooier dan de ander; het moet een genot zijn om hier te wonen. Mede door het heuvelachtige landschap waan je jezelf in het buitenland. Met recht een Heerlijkheid!

De bezochte horeca-locaties onderweg waren: De Duivelsberg, Café Koosje en ’t Spijker. Jammer was dat café Koosje op dat moment (rond 14.00 uur) nog niet open was. De lunch schoot er daarom bij in, maar de (van huis meegenomen) koekjes hielden ons op de been. De overige twee restaurants bleken dit gemis ruimschoots goed te maken. Prachtige locaties met opvallend goed personeel en uitstekende culinaire voorzieningen. Al met al zeker reden om dit te herhalen, hetzij de hele route, hetzij een deel ervan.

De conclusie mag zijn dat het een zeer geslaagde dag is geworden.

WANDELEN IN DE GELDERSE STREKEN

Tips voor onderweg

Routes in de buurt

 • Ooijroute
  Sluit

  Ooijroute

  Rijk van Nijmegen

  Een fietstocht door de Ooijpolder

  De grote verscheidenheid aan landschappen staat centraal bij deze fietsroute door de Ooijpolder en de Millingerwaard. Zo kom je langs oude rivierlopen, uiterwaarden, kleiputten, moerassen en -uniek in Nederland-rivierduinen.

  Lees meer

 • Liberation Route Nijmegen
  Sluit

  Liberation Route Nijmegen

  Rijk van Nijmegen

  Het pad van de geallieerden door Nijmegen.

  De Tweede Wereldoorlog is niet ongemerkt voorbij gegaan aan Nijmegen en omgeving. De stad zelf werd in september 1944 bevrijd tijdens de geallieerde operatie ‘Market Garden’, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Zo kwamen zeker 48 geallieerde militairen om het leven bij het oversteken van de rivier de Waal, in de hoop de brug vanaf de andere zijde op de Duitse troepen te kunnen veroveren.

  Lees meer

 • Stadswandeling Nijmegen
  Sluit

  Stadswandeling Nijmegen

  Rijk van Nijmegen

  Historische stadswandeling

  Met deze stadswandeling wordt je uitgenodigd om de oudste stad van Nederland te ontdekken. De rijke cultuurhistorie van Nijmegen gaat tweeduizend jaar terug, toen de Romeinen hier neerstreken en Nijmegen uitgroeide tot de grootste stad van het toenmalige Nederland.

  Lees meer

 • Rondje Pontje
  Sluit

  Rondje Pontje

  Rijk van Nijmegen

  Steek drie rivieren over met een veerpontje!

  Op deze populaire fietstocht steek je maar liefst drie rivieren over met een veerpontje.

  Lees meer

 • Land van Maas en Waal
  Sluit

  Land van Maas en Waal

  Rijk van Nijmegen

  Kastelen en ruïnes langs de route.

  “WE PRATEN EN WE ZINGEN EN WE LACHEN ALLEMAAL, WANT DAAR ACHTER DE HOGE BERGEN LIGT HET LAND VAN MAAS EN WAAL.”

  Lees meer