Deze historische wandeling voert je langs een aantal van de historische plekken en gebouwen die Arnhem rijk is.

Arnhem heeft een rijke en bewogen geschiedenis van ruim elf eeuwen en daar kun je ook nu nog de sporen van terugvinden. Deze historische wandeling voert je langs een aantal van de indrukwekkende historische gebouwen en plaatsen die Arnhem rijk is, waardoor je ongetwijfeld nieuwe indrukken opdoet en Arnhem beter leert kennen.


Bezoek ook eens één van de vele musea, attracties, winkels, cafés of restaurants. Met zoveel mogelijkheden raak je nooit uitgekeken.

Klik hier voor de routefolder met meer informatie over Arnhem, de historie van de stad en de stad van nu.

Routeinformatie

Aanbevolen start- en eindpunt

VVV - Visit Arnhem

Stationsplein 158c

6811 KL ARNHEM

0900 1122344

Eigenschappen

Regio Regio Arnhem
Thema's Kunst & cultuur, Culinair
Lengte 4 km
Duur 0:40

Deze route wordt aangeboden door

Heeft u vragen of opmerkingen over deze route? Plaats hier uw feedback.

VVV - Visit Arnhem

Stationsplein 158c

6811 KL ARNHEM

0900 1122344

Routeverslag van Jantien

Wij beginnen onze route vanaf het station Arnhem. Dit reusachtige gebouw is de laatste jaren grondig verbouwd en nu dan klaar. Ik ben al een lange tijd niet meer in Arnhem geweest dus het is even wennen aan de nieuwe situatie. De route hebben we thuis uitgeprint. We wilden bij de VVV van Arnhem nog een echt exemplaar halen maar de VVV was niet goed zichtbaar. Dan maar zo.

Omdat het rond lunchtijd is dat we daar lopen, gaan we tijdens de wandeling opzoek naar een gelegenheid om wat te eten. Op de Korenmarkt zijn wel veel restaurants maar nog allemaal dicht. Het is druk in de stad en de route kronkelt zich door het centrum dus het is steeds goed opletten waar je heen moet.

Op het plein zien we een leuke plek om te lunchen; restaurant Falstaff. Een statig gebouw, van binnen een grote gezellige ruimte. We eten een lekkere vegetarische lasagne en warmen weer een beetje op.

Daarna wandelen we nog verder door het centrum. De beschrijving rond de kerk is een beetje vaag en we geven er maar onze eigen draai aan. Daarna komen we alweer snel terug bij het station.

We vonden het een leuke route om te lopen. Het lijkt ons wel fijner om de route via een koptelefoon of via bordjes te volgen zodat je niet steeds op een papiertje hoeft te kijken en daardoor meer naar de omgeving kijkt.

WANDELEN IN DE GELDERSE STREKEN

Routes in de buurt

 • Liberation Route Arnhem
  Sluit

  Liberation Route Arnhem

  Regio Arnhem

  Volg het pad van de geallieerden.

  In het gebied Arnhem-Wageningen is hard gevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog. De mislukte geallieerde operatie ‘Market Garden’ kostte in september 1944 duizenden levens. Daarnaast werd een groot deel van het gebied ontruimd, waardoor de lokale bevolking noodgedwongen huis en haard moest achterlaten.

  Lees meer

 • Rondje Posbank
  Sluit

  Rondje Posbank

  Regio Arnhem

  Fietsen langs uitkijkpunt ‘de Posbank’.

  Fiets met Rondje Posbank langs de belangrijkste trekpleister van Nationaal Park Veluwezoom, de bijna 90m hoge Posbank (tussen 65-63). Vanaf dit uitkijkpunt heb je een schitterend uitzicht over het fraaie reliëf dat zelfs voor Nederlands begrippen uitzonderlijk is.

  Lees meer

 • Ruiterroute Posbank
  Sluit

  Ruiterroute Posbank

  Regio Arnhem

  Beklim met je paard de stuwwallen van de Posbank

  Beklim met je paard de stuwwallen van de Posbank! De uitdaging van het beklimmen en afdalen van de heuvels van de stuwwallen maakt deze route uniek in Nederland.

  Lees meer

 • Wijnroute Groesbeek
  Sluit

  Wijnroute Groesbeek

  Rijk van Nijmegen

  Fietsen langs wijngaarden en wijnhoeves.

  Wijnliefhebbers hoeven sinds een jaar of tien niet meer naar Frankrijk of de Eifel als ze langs druivenranken willen fietsen of wandelen. Door de heuvels en bijzondere grondsoort is de omgeving van Groesbeek uitermate geschikt voor wijnbouw.

  Lees meer

 • Veluwezoomroute
  Sluit

  Veluwezoomroute

  Regio Arnhem

  Fietsen in het gebied tussen heuvels en uiterwaarden.

  Deze fietsroute leidt je door de Veluwezoom. Dit is het zuiden van de Veluwe, waar het bosrijke en heuvelachtige landschap overgaat in het rivierenlandschap.

  Lees meer

Tips voor onderweg