Landgoed De Dellen werd in 1929 het eerste bezit van het in datzelfde jaar opgerichte Geldersch Landschap.

De naam De Dellen is afgeleid van het woord ‘del’, dat laagte in het terrein betekent. Op De Dellen broeden veel vogelsoorten, typisch voor naaldbossen, zoals kuifmees, zwarte mees, goudhaantje en gekraagde roodstaart. In het oude loofhout huizen onder meer diverse spechtensoorten, boomklever en holenduif. De heideveldjes zijn favoriete broedplaatsen van boomleeuweriken, boompiepers en geelgorzen. Het landgoed herbergt een eigen populatie edelherten. Daarnaast vormt De Dellen een belangrijke wildzone tussen de Oldebroekse Heide en het Eperholt, twee belangrijke gebieden met edelherten, wilde zwijnen en reeën.

Klik hier voor de routefolder met meer informatie over de route en dit prachtige gebied.

Routeinformatie

Aanbevolen start- en eindpunt

Uitspanning De Schaapskooi

Elburgerweg 31

8181 EM HEERDE

0578 693 033

Eigenschappen

Regio Epe
Thema's Natuur
Lengte 5 km
Duur 0:50

Deze route wordt aangeboden door

Heeft u vragen of opmerkingen over deze route? Plaats hier uw feedback.

Uitspanning De Schaapskooi

Elburgerweg 31

8181 EM HEERDE

0578 693 033

RCN Vakantiepark De Jagerstee

Officiersweg 86

8162 NR EPE

0578 613 330

Princess Hotel Epe

Dellenweg 115

8161 PW EPE

0578 615 493

Groepsaccommodatie De Hertekolk

Officiersweg 90

8162 NR EPE

0577 411 336

Roompot Vakanties Bospark De Schaapskooi

Centrumweg 5

8162 PT EPE

0578 616 204

Routeverslag van Erik

Erik heeft deze route in oktober gelopen. Lees hier zijn verslag!

Begin oktober, de bladeren beginnen te kleuren en het zonnetje schijnt nog. Een mooie dag om deze korte wandeling door gevarieerd gebied te maken. De tocht start bij een ruime parkeerplaats . Hier staat ook een bord waar een aantal routes op staan. De route die wij lopen is uitgezet met rode paaltjes, die we onderweg in ruime hoeveelheid tegenkomen. Bij de parkeerplaats is een groot veld met picknickbankjes: Volgens ons een ideale plek voor een picknick bij wat warmer weer. Dat er hier veel wilde zwijnen zitten, is wel te zien: het grasveld is deels flink omgeploegd.

De wandeling voert langs de restanten van een oude botenvijver, een overblijfsel van pension; Het Meinhuis, dat hier tot 1968 stond. Daarna voert de wandeling verder door afwisselend bos en langs heideveldjes, met af en toe leuke doorkijkjes. In deze tijd van het jaar tref je veel eikeltjes, beukennootjes en ook wat kastanjes aan. Prima dus om de kinderen bezig te houden. Ook vinden we een bijzondere grote sponszwam. Thuisgekomen komen we erachter dat deze eetbaar is, en nog bijzonder lekker ook!

De route is goed te volgen. Wel missen we in de routebeschrijving, het precieze adres van de parkeerplaats. Het kaartje biedt uitkomst: Het is parkeerplaats “De Dellen” langs de Nieuwe Zuidweg.

Na de wandeling hebben we een bezoek gebracht aan uitspanning De Schaapskooi. Deze ligt ongeveer 3 kilometer van het startpunt van de route, te ver om te lopen. De uitspanning is eenvoudig, maar het is een goede plek voor een kop koffie of beker chocomelk met appeltaart na een wandeling. Verwacht geen uitgebreide binnenruimte: Er zijn maar een paar zitjes. Bovendien oogt het binnen niet erg gezellig. Het buitenterras is daarentegen groot, met een paar warmtelampen en plaids. Geen overbodige luxe tijdens koudere dagen!

Bestellen doe je bij een loketje, de consumptie wordt daarna aan tafel gebracht.

Download de app

Geldersch Landschap & Kasteelen