Het plaatsje Rossum is het bekendst vanwege Maarten van Rossum, een belangrijke Gelderse veldheer uit de 16de eeuw. Het Zandslagenpad slingert door het Slingerbos, waar vanaf de 13e eeuw kasteel Rossum stond. Nu vind je er vooral een prachtige flora en fauna. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rossum heeft behalve een rijke historie, ook een mooie ooievaarskolonie. Aan de Burchtstraat vind je een buitenstation waar ooievaars werden opgekweekt om ze te beschermen tegen uitsterven. Inmiddels gaat het weer goed met de ooievaar en kun je ze onderweg zien zitten op hun nesten in de elektriciteitsmast.

De route wordt aangegeven met een blauwe markering in de vorm van een klomp. Het Zandslagenpad is in twee richtingen gemarkeerd, zodat de route zowel links- als rechtsom te wandelen is. De route kan gecombineerd worden met het Alemschepad (7 km). Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld

Deze route is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Waterdicht en stevig schoeisel wordt aanbevolen. Honden zijn verboden op particuliere delen van het Klompenpad om verstoring van vee en wild te voorkomen. Dit is aangegeven op de openstellingsborden die u aan het begin van het particuliere terrein vindt.

Voor actuele routeinformatie, wijzigingen, informatie over folderverkooppunten en recensies van wandelaars over deze route klik hier.

Voor meer informatie over deze en andere klompenpadroutes kijk op www.klompenpaden.nl of download de app! Je kunt de app hier downloaden voor iOS en hier voor Android.

Routeinformatie

Aanbevolen start- en eindpunt

Zandslagenpad

DE GOUDEN MOLEN, ROSSUM

Eigenschappen

Regio Land van Maas en Waal
Thema's Natuur
Lengte 9 km
Duur 1:48

Deze route wordt aangeboden door

Heeft u vragen of opmerkingen over deze route? Plaats hier uw feedback.