Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Gelderse Routes

Generic filters
Exact matches only

Boswachterspad Ooijpolder

12 KM

Waalkade 83 6511 XR NIJMEGEN NL

Vlakbij het drukke Nijmegen vind je een boswachterspad langs de uiterwaarden van de Waal, de Ooijpolder, oude steenfabrieken, duizenden ganzen en goudgele populieren in de herfst. Struin rond, ontmoet de konikpaarden en geniet van een prachtig uitzicht bij zonsopkomst.

Het startpunt van het boswachterspad is de Bastei in Nijmegen. Bij dit centrum voor natuur en cultuurhistorie kun je terecht kunt voor allerlei informatie over de Gelderse Poort. De auto kan geparkeerd worden bij parkeergarage Kelfkensbos. 

Vanaf de Bastei volg je de bruine routebordjes om de wandeling van 12 kilometer te maken. Het aantal kilometers kan verlengd worden. Je bent vrij om van de paden te gaan en in de uiterwaarden te struinen. De route gaat over verhard en onverhard pad. Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Flora en Fauna
In de zomer en het voorjaar is de Gelderse Poort een bloem- en vlinderrijk gebied. In de herfst keren de ganzen terug naar de weilanden en tijdens de wintermaanden kun je de roerdomp, grote zaagbek of het nonnetje tegenkomen in het water. Bij hoog water lopen er gallowayrunderen en konikpaarden rond in het gebied.

Om deze route te lopen dien je de bruine routebordjes te volgen. 


Lees meer
Startpunt De Bastei
Waalkade 83 6511 XR NIJMEGEN NL
Eindpunt De Bastei
Waalkade 83 6511 XR NIJMEGEN NL
Aangeboden door:
Delen: