Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Gelderse Routes

Generic filters
Exact matches only

De Polen van Driel

6 KM

De Polen van Driel is een wandeling langs belangrijke punten in en rond Driel waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de 1e Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade vocht. De route gaat onder andere over de landingsterreinen en langs het hoofdkwartier van generaal-majoor Sosabowski.

Dit is een wandeling langs belangrijke punten in en rond Driel waar in de Tweede Wereldoorlog, tijdens Operatie Market Garden, de 1e Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade vocht. Zij waren hier om de ingesloten Britse troepen bij Oosterbeek te ondersteunen. Om de Britse troepen te kunnen bereiken, moesten de Polen bij Driel de Rijn oversteken.

De route - van ongeveer 6 kilometer - voert onder andere over de landingsterreinen, langs het Drielse veer en het hoofdkwartier van generaal Sosabowski.

De wandeling start en eindigt bij het Informatie Centrum 'De Polen van Driel' en is ontwikkeld door de Stichting Driel Polen.

Meer Airborne wandelroutes

Wil je graag meer wandelroutes ontdekken in de Airborne Regio in het thema van Operatie Market Garden? Bekijk dan de andere wandelroutes in de Airborne Region!

Bewegwijzering

Deze wandeling wordt opgenomen in het wandelnetwerk van de gemeente Overbetuwe. In september 2021 krijgt de wandelroute 'Polen van Driel' bewegwijzering. Je kunt de route dan eenvoudig lopen door de pijltjes te volgen. Ook kun je de route tegen die tijd uitbreiden met behulp van keuzepunten. Op het informatiepaneel bij ‘De Polen van Driel’ vind je een kaart met de aansluitende wandelroutes rond Driel.


Lees meer
Startpunt
Eindpunt
Delen: