Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Gelderse Routes

Generic filters
Exact matches only

Batouwepad

16 KM 3,25 uur wandelen

Via het Batouwepad verken je het buitengebied van Lienden. Je wandelt langs oude stroombeddingen, fruitboomgaarden, slingerende dijken en de oude Romeinse grens, de limes genaamd.

Bij opgravingen van de oude inheemse nederzettingen en Romeinse grafvelden zijn veel vondsten gedaan die uit de Romeinse tijd stammen. De gevonden schatten zijn te zien in het Streekmuseum Baron van Brakell in Ommeren.

Het Batouwepad start op de Verbrughweg in Lienden. De route wordt aangegeven met een lila markering in de vorm van een klomp. Het Batouwepad is in twee richtingen gemarkeerd, zodat de route zowel links- als rechtsom te wandelen is. De route kan gecombineerd worden met het Marspad (13 km) bij de kruising van de Hoge Dijkseweg met de Rijnbandijk.

Deze route is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Waterdicht en stevig schoeisel wordt aanbevolen.

Kijk voor de routebeschrijving, actuele routeinformatie, folderverkooppunten en recensies van wandelaars op Klompenpaden.nl.

Let op: honden mogen helaas niet mee op de klompenpaden in verband met mogelijke verstoring van vee en wild.

Voor meer informatie over deze en andere klompenpadroutes kijk op www.klompenpaden.nl of download de app! Je kunt de app hier downloaden voor iOS en hier voor Android.


Lees meer
Startpunt Start Batouwepad
Knooppunten
Eindpunt Start Batouwepad