Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Gelderse Routes

Generic filters
Exact matches only

Herveld & Andelst

13 KM 2 uur en 33 minuten wandelen

Twee wandelingen, Rondje Herveld (5,5 km) en Rondje Andelst (7,3 km), starten bij zalencentrum De Hoendrik, Dorpsplein 22 te Herveld. De routes hebben wegwijzers en diverse informatieborden over de omgeving.

De omgeving van Herveld-Andelst herbergt veel typisch Betuwse waarden. De aan elkaar gegroeide dorpen zijn gebouwd op woerden. Dit zijn verschillende verhogingen in het landschap met daaromheen het lager gelegen komgrondengebied. De fruitboomgaarden lopen door tot in de dorpskern. Van oudsher speelt de fruitteelt een belangrijke rol in de Betuwe. Ook nam de tabaksteelt een belangrijke plaats in.

In het voorjaar kun je genieten van de prachtige bloesem. Fruitproducten zijn te koop langs Rondje Herveld bij museumboerderij ‘Den Tip’ of bij andere boerderijen langs beide routes. Boerderij ‘Den Tip’ dateert uit 1734. Het museum geeft een kijkje in het Betuwse boerenleven. Voor een bezoek aan het museum of een kopje koffie kun je vanaf eind maart tot eind september op elke zaterdag terecht en in juli en augustus ook op woensdagmiddag.

Langs de route van het Rondje Herveld zie je op een afstand Molen de Vink. Deze standaardmolen uit 1722 is vaak op zaterdag in werking en geopend voor bezoek of de aankoop van meel.

Bij het Rondje Andelst passeer je de Hervormde Sint Vitus kerk uit de 14de eeuw, het carillon van het voormalige gemeentehuis en tabaksboerderijtjes. In het buitengebied geniet je van een weids uitzicht met natuur, boomgaarden, akkers, knotwilgen en vee in de wei. Vanaf de Waaldijk heb je zicht over de uiterwaarden van de Waal.

Algemene informatie:

  • Je wandelt over bestaande wegen en paden, grotendeels geasfalteerd.
  • Op het Dorpsplein is parkeergelegenheid en zijn diverse horecagelegenheden.

Deze route bestaat uit twee wandelingen: Rondje Herveld & Rondje Andelst.

Kijk voor meer informatie in de routebrochure.


Lees meer
Startpunt Zalencentrum de Hoendrik
Eindpunt Zalencentrum de Hoendrik
Aangeboden door:
Delen: