Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Gelderse Routes

Generic filters
Exact matches only

Kunstfietsroute Overbetuwe

56 KM 3 uur en 30 minuten fietsen

Overbetuwe heeft een schatkamer aan kunst in de openbare ruimte, ideaal om te ontdekken op de fiets. Deze kunstfietsroute is een fietstocht door het prachtige Betuwse landschap. Bijzondere locaties langs de route vormen het decor voor bijna 40 openbare kunstwerken.

Kunst zorgt voor verbinding en door kunstwerken letterlijk met elkaar in verbinding te brengen, krijg je een Kunstfietsroute. Een route waar mensen elkaar ontmoeten en in gesprek gaan over een kunstwerk. Waar staat het voor? Wat heeft de kunstenaar bedoeld?

De Kunstfietsroute gaat door alle kernen van Overbetuwe. Niet alle kunstwerken liggen op deze route. Ze zijn echter zeker de moeite waard om te bekijken. In de Kunstfietsroute vindt u daarom af en toe ‘omfiets-kunst’. U kunt zelf beslissen of u een klein stukje wilt omfietsen om nog een of enkele kunstwerken te bekijken.

Inspiratie voor veel van de kunstwerken is gevonden in het Romeinse verleden, de Betuwse fruitteelt, maar ook in cultureel erfgoed zoals de Paardenmarkt en Carnaval. Er zijn onder andere beelden te zien van de Overbetuwse kunstenaars Jos van Doorn, Gerrie Hoogveld, Gé Berns en Jan Nijenhuis.

Route in 2 delen

De fietsroute bestaat uit een oostelijk en westelijk deel, die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Als u de beide delen samen fietst, is de totale lengte ongeveer 56 kilometer. De fietsroute is geheel bewegwijzerd door de zogenaamde knooppunten.

Oostelijke Kunstfietsroute

Start- en eindpunt: Landerij De Park, Park 12, 6661 NW Elst.

Plaatsen langs de route: Driel, Heteren, Homoet, Valburg en Elst

Lengte: 27 kilometer

Westelijke Kunstfietsroute
Start- en eindpunt: Watergoed, Tielsestraat 129, 6675 AC Valburg

Plaatsen langs de route: Homoet, Heteren, Randwijk, Hemmen, Zetten, Herveld, Andelst, Slijk-Ewijk, Oosterhout en Valburg

Lengte: 40 kilometer

Geniet van het mooie Betuwse landschap en de vele kunstwerken in Overbetuwe.

Informatie over elk kunstwerk

Meer informatie over de kunstwerken en kunstenaars vindt u op

www.overbetuwe.nl/kunstroute of in de routefolder.


Lees meer
Startpunt Watergoed
Knooppunten
75
22
25
24
23
75
76
95
50
53
54
58
77
78
79
80
38
41
39
Eindpunt Watergoed
Aangeboden door:
Delen: