Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Gelderse Routes

Generic filters
Exact matches only

Lingeroute

70 KM 4,5 uur fietsen (3,5 uur met een e-bike)

De rivier de Linge is één van de langste rivieren  in Nederland. Ooit was dit een woeste stroom. Wie hem nu traag door het landschap van de Betuwe ziet meanderen, kan zich dat haast niet meer voorstellen.

Pittoresk

De Lingeroute voert je op de fiets over slingerende dijken langs wuivende rietvelden, weelderige boomgaarden en pittoreske dijkdorpjes. Ga wel op tijd op pad, want behalve het fietsplezier is er voor jong en oud op deze route van alles te zien en te doen. Ook voor een welverdiende rustpauze ontvangen de vele horecagelegenheden langs de Linge je met open armen. Kortom: met deze prachtige fietstocht beleef je Rivierenland op z’n mooist.

De route volgt beide zijden van de Linge tussen Gorinchem en Geldermalsen. Onderweg fiets je door historische dijkdorpjes zoals Rumpt, Heukelum en Acquoy, dat vooral bekendstaat om zijn scheve kerktoren. Niet te missen is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, het startpunt van deze route met de beroemde Appeldijk en heerlijke koffie met gebak bij De Stapelbakker.

Fruittuin van Nederland

In de ‘Fruittuin van Nederland’ kan je uiteraard niet om de vele boomgaarden heen. In het voorjaar is het één bloesemzee en in de zomer zijn overal stalletjes waar je kersvers fruit kunt kopen. Een aanrader is Fruitbedijf en B&B De Hoenderik. Hier proef je niet alleen vers fruit, maar kun je ook zelf fruit plukken.

De Rivierenland Fietskaart  

Wist je dat je bij ons de Rivierenland Fietskaart kunt bestellen, waar je naast schilderachtige fietsroutes ook bíjna alle fruitboomgaarden met bloesem op kunt vinden? De fietskaart is een must voor fiets- en natuurliefhebbers die het Rivierenland in ieder seizoen willen ontdekken, van de bloesem in het voorjaar tot boomgaarden vol fruit in het najaar.   

Bestel hier dé fietskaart van de regio en trek eropuit! Of haal de fietskaart bij een van de lokale verkooppunten. 


Lees meer
Startpunt Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt
Knooppunten
55
31
60
26
59
30
53
52
47
51
16
97
98
99
49
31
32
29
38
26
39
54
37
36
35
34
57
48
82
81
22
80
14
54
Eindpunt Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt