Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Gelderse Routes

Generic filters
Exact matches only

Struinen door de Moringerwaarden

9 KM 2 uur wandelen

In het gebied zijn veel verschillende soorten water- en zangvogels te spotten. Daarnaast staat het gebied vol met kruidenrijk gras en veel soorten bomen en struiken. Een lust voor het oog! Vooral in het voorjaar kan je genieten van de bloeiende meidoorn en de hondsroos.

Verderop de route kom je langs een overwoekerde zwaluwwand en loop je door het boeren(wei)land. Ook vanaf deze kant is het uitzicht op De Gouden Ham erg mooi. De route loopt gedeeltelijk over de dijk, zodat je ook een prachtig uitzicht hebt tot ver in het landschap. Hier zie je ook oude knotessen staan.

In de Moringerwaarden graast een kudde brandrode runderen. Dit oude veeras dreigde uit te sterven maar met behulp van boeren en natuurinstanties loopt er nu weer een zuiver brandrood ras. In het late voorjaar krijgen ze zelfs kalfjes, die er tot laat in de herfst blijven. Heel bijzonder om te zien!

De Moringerwaarden Struinroute is te lopen in verschillende afstanden. Download hier het GPX bestand van de route die jij gaat lopen:

Extra informatie:

Het voetveer vaart tussen eind april en eind juni elk weekend en vanaf eind juni tot halverwege augustus tussen de Loswal te Maasbommel en het Langeland in De Gouden Ham. Kijk hier voor de actuele vaartijden van het voetveer en hier voor de actuele tijden van de Maasveren.

Honden zijn welkom, maar wel aangelijnd.


Lees meer
Startpunt Hotel Moeke Mooren
Knooppunten
Eindpunt Hotel Moeke Mooren
Aangeboden door:
Delen: