Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Gelderse Routes

Search
Generic filters
Exact matches only

Struinen door de Moringerwaarden

9 KM 2 uur wandelen

Deze bewegwijzerde struinroute gaat door het oostelijk deel van de Gouden Ham; de Moringerwaarden. Het is een uniek natuur- en wandelgebied. De route loopt via een bruggetje over een smalle strook land en biedt vele doorkijkjes op het binnenmeer en het recreatiegebied.

Het gebied herbergt een grote variatie aan water en zangvogels. De begroeiing is zeer divers met kruidenrijk gras en vele soorten bomen en struiken. Een lust voor het oog! Vooral in het voorjaar kun je genieten van de bloeiende meidoorn en de hondsroos. Even verderop passeer je een zwaluwwand en loop je door het boeren(wei)land. Ook vanaf deze kant is het uitzicht op de Gouden Ham erg mooi. De route loopt gedeeltelijk over de dijk; omdat je wat hoger loopt kun je tot ver in het landschap kijken. Bewonder ook de oude knot-essen.

In de Moringerwaarden graast een kudde brandrode runderen. Dit oude veeras dreigde uit te sterven. Met behulp van boeren en natuurinstanties loopt er nu weer een zuiver brandrood ras. In het late voorjaar krijgen ze kalfjes die er tot laat in de herfst bij blijven. Een prachtig gezicht!

Wil je onderweg nog meer zien? Ga dan eens met een gids op pad. Informeer bij Moeke Mooren naar de mogelijkheden.

De route is gemarkeerd met groene paaltjes.

Tip: Download de routefolder en de routekaart.


Lees meer
Startpunt Hotel Moeke Mooren
Knooppunten
Eindpunt Hotel Moeke Mooren
Aangeboden door:

Tips voor onderweg

Delen: