Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Gelderse Routes

Generic filters
Exact matches only

Struinen door de Moringerwaarden

9 KM 2 uur wandelen

De struinroute loopt via een bruggetje over een smalle strook land. Je kunt de rode paaltjes volgen, maar er is ook ruimte om een beetje af te wijken van de route als je iets moois ziet. Let op: de route kan in de wintermaanden niet gelopen worden omdat het pontje niet vaart.

Deze struinroute neemt je mee door het oostelijke deel van De Gouden Ham: de Moringerwaarden. De route slingert langs het water en de prachtige natuur blijft je verassen. Onderweg heb je regelmatig een doorkijkje op het binnenmeer en zie je vele soorten vlinders, vogels en kikkers die door het gras hoppen, op zoek naar een veilig onderkomen.

Daarnaast staat het gebied vol met kruidenrijk gas en veel soorten bomen en struiken. Onderweg kom je langs een overwoekerde zwaluwwand en loop je door het boeren(wei)land. Ook vanaf deze kant is het uitzicht op De Gouden Ham prachtig.

In de Moringerwaarden graast een kudde brandrode runderen. Dit oude veeras kun je zomaar tegenkomen tijdens je wandeling. En als je geluk hebt, zie je zelfs kalfjes. Deze worden in het late voorjaar geboren en blijven tot laat in de herfst bij hun moeder. Het brandrode rund dreigt overigens uit te sterven, maar met behulp van boeren en natuurorganisaties loopt er nu weer een zuiver brandrood ras in de Moringerwaarden.

De Moringerwaarden Struinroute is te lopen in verschillende afstanden. Download hier het GPX bestand van de route die jij gaat lopen:

Extra informatie:

Het voetveer vaart tussen eind april en eind juni elk weekend en vanaf eind juni tot halverwege augustus tussen de Loswal te Maasbommel en het Langeland in De Gouden Ham. Kijk hier voor de actuele vaartijden van het voetveer en hier voor de actuele tijden van de Maasveren.

Honden zijn welkom, maar wel aangelijnd.


Lees meer
Startpunt Hotel Moeke Mooren
Knooppunten
Eindpunt Hotel Moeke Mooren
Aangeboden door:
Delen: