Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Gelderse Routes

Generic filters
Exact matches only

Torenstad Zutphen

54.4 KM 3 uur en 37 minuten fietsen

Zutphen wordt ook wel Torenstad genoemd vanwege zijn grote, historische gebouwen die de skyline vormen van de stad. Met verschillende musea, hofjes en andere bezienswaardigheden waan je je hier bijna in de Middeleeuwen.

Startpunt VVV Zutphen
Deze route kun je in 2 delen fietsen. Het eerste deel voert je via Warnsveld langs bezienswaardigheden als Huis de Voorst en de sluis bij Eefde en via de veerpont bij Gorssel naar Wilp. Vanaf Wilp fiets je door de mooie uiterwaarden van de IJssel met zicht op de skyline van Zutphen.

Je kunt de route onderbreken bij knooppunt 1 of de route vervolgen richting Brummen en de veerpont nemen naar het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst. Door de landerijen word je weer teruggevoerd langs de IJssel en via monumentale gebouwen naar de Zutphense binnenstad. Veel fietsplezier!

Bij knooppunt 1 kan de route worden ingekort tot 30 kilometer door via knooppunt 10 naar eindpunt nummer 74 te fietsen.

Zutphen
Deze monumentale Hanzestad en het groene dorp Warnsveld zijn samen opgegaan in de gemeente Zutphen. Iedereen die de stad Zutphen vanuit het westen nadert, raakt onder de indruk van haar fraaie ligging aan het water. De rivier de IJssel en de imposante koopmanshuizen aan de kade nodigen uit tot een bezoek.

Zutphen heeft een rijke historie en dat is nu nog te zien aan de grote koopmanshuizen, pakhuizen en delen van stadsmuren. Bovendien bezit Zutphen een aantal karakteristieke panden en hofjes. Veel van deze monumenten zijn inmiddels gerestaureerd. Tussen die middeleeuwse schoonheid tref je een moderne stad aan met een flink aantal bezienswaardigheden en een uitgebreid winkelaanbod met tal van speciaalzaken.
Het groene dorp Warnsveld, aan de oostzijde van Zutphen, ligt aan de rand van prachtige natuurgebieden omgeven door kastelen, landgoederen en uitgestrekte bossen.

Bronkhorst
Bronkhorst is een stadje gelegen aan de IJssel in de gemeente Bronckhorst. Het is het kleinste stadje van Nederland en heeft maar 157 inwoners. Met zijn oude boerderijhuisjes, smalle keistraatjes en enkele bezienswaardigheden, is Bronkhorst zeker een bezoekje waard. Vooral als je van wandelen en rust houdt.


Lees meer
Startpunt De Gouden Leeuw Bronkhorst
Knooppunten
50
37
53
4
2
01
36
35
37
49
17
27
54
34
38
41
43
76
74
75
78
83
87
91
92
96
95
90
50
Eindpunt De Gouden Leeuw Bronkhorst
Delen: