Mijn favorieten
Mobiel menu openklappen

Zoek hier in Gelderse Routes

Generic filters
Exact matches only

Wijnroute Winterswijk

54.5 KM 3 uur en 37 minuten fietsen

De route voert door de kleinschalige bosrijke omgeving rondom Winterswijk en haar vele buurtschappen. Onderweg passeer je de Winterswijkse Steengroeve en je fietst langs Bredevoort.

De uit 1749 daterende waterkorenmolen Berenschot bevindt zich in het natuurgebied De Bekendelle. Een klein, maar weelderig loofbos, dat wordt doorsneden door de Slingebeek. Aan de oevers van deze beek broedt de zeldzame ijsvogel.

De omgeving van Winterswijk straalt vooral rust uit. Opvallend zijn de typische scholtenboerderijen: statige boerenhuizen te midden van grote boomgroepen. Scholtenboeren hadden vroeger de zorg voor het landschap. Het afwisselende coulisselandschap rond Winterswijk is mede aan hen te danken.
Ook op andere plekken is te zien waarom juist deze streek tot Waardevol Cultuurlandschap is benoemd. In de Winterswijkse steengroeven komen de oudste aardlagen van ons land aan de oppervlakte. En ten westen van Winterswijk ligt een van de laatste hoogveengebieden van Nederland, het Korenburgerveen.


Lees meer
Startpunt Camping Het Wieskamp
Knooppunten
09
10
16
22
50
29
30
27
24
23
47
45
44
40
41
17
12
13
06
14
15
Eindpunt Camping Het Wieskamp
Delen: